Zoom Review opklapbare fotostudio

Zoom Review opklapbare fotostudio

Opklapbare fotostudio

Soms heb je gewoon niet genoeg ruimte in je huis om een heuse studio te bouwen. Wanneer je enkel productfoto’s wilt maken, is dat ook niet nodig. Met
deze opvouwbare studio met ledverlichting heb je je eigen ministudio, die bovendien makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

ZOOM.NL JULI/AUGUSTUS 2021

TEKST HANS KLUPPEL

Zoom.nl

Caruba Portable Photocube LED

De Caruba Portable Photocube is ingevouwen klein, licht en dus makkelijk mee te nemen. Door de ingebouwde led- verlichting hoef je ook geen losse lampen mee te zeulen. Praktisch voor thuis of om bijvoorbeeld mee te nemen naar een winkel of vrienden waarvoor je iets wilt fotograferen. Je kunt dus je studio letter- lijk wel inpakken.

Stevig
De Photocube voelt stevig aan. In de randen is metaal verwerkt, waardoor het model goed in vorm blijft. Ook zijn de randen van de kubus voorzien van klittenband, zodat de studio in een paar tellen overeind staat. Je monteert nog een doek onder het licht om het meer diffuus te maken. De stekker plug je eenvoudig in en je kunt direct aan de slag.
De schakelaar (van de bi- color-uitvoering) bevat twee draaiknoppen: een voor de verlichtingssterkte en een voor de kleurtemperatuur van het licht. Je kunt hiermee een waarde tussen de 3300 en 5600 Kelvin instellen, vergelijkbaar met een halogeenlamp respectievelijk gemiddeld daglicht. Met de meegeleverde achtergronden in de kleuren wit, grijs, zwart en oranje kun je verschillende sferen creëren. De achtergrondplaten zijn van stevig hard kunststof, en je legt ze tegen de onder- en achterkant.

Verschillende formaten
De Caruba Portable Photocube is ver- krijgbaar in verschillende formaten, te weten als kubus met een lengte/breedte/ hoogte van 40, 50, 60 of 70 centimeter. Ook zijn er zowel versies met bi-color- ledverlichting als met ledverlichting die alleen gedimd kan worden. Bij die tweede uitvoering is de kleurtemperatuur dus niet aan te passen.